Jeeptour til Kristusstatuen!

DSC_0208Etter en rolig Fredag med kun treninger slo vi på stortromma og reiste på jeeptour til Kristusstatuen!

Det ble en utrolig bra tur. Vi kjørte først oppover den kronglete veien til statuen og etter å ha vært der en stund og nytt utsikten dro vi på en liten jungelsafari med jeepene.

Oppe ved Kristusstatuen var det like bra utsikt som vi hadde på sukkertoppen. Vi fikk se Leme og Copacabana, Maracanã, Sukkertoppen og litt av Ipanema og andre deler av byen som vi ikke hadde besøkt. 360 graders framvisning av Rio De Janeiro!

Kristusstatuen ble reist i 1931 og er 38 meter høy hvis man regner med sokkelen den står på. Statuen er plassert på fjelltoppen Corcovado og er Rios mest kjente landemerke og byggverk!Det er 30 meter mellom hver fingerspiss og hver hånd veier ni tonn! Temmelig diger statue for å si det sånn! (Sitat Michael Wold)


Når vi hadde sett oss rundt, vært i kapellet som er inni statuen og tatt masse bilder tok vi turen ned og fortsatte innover i jungelen i jeep!

Jungelen som ligger i Rio er den største som fins innenfor en by. Den er enormt stor og vi kjørte i flere timer og vi følte jugelen aldri tok slutt!

Vi hadde hver vår guide i hver jeep og de fortalte oss masse om Rios historie i mange sammenhenger. De viste oss masse i jungelen. Praktfulle byggverk, favelaer og fosser.


Det er faktisk veldig mange som bor i jungelen. Det er små landsbyer der med flotte hus og store eiendommer!

Vi fikk til og med se masse fargerike sommerfugler, verdens største frukt og aper som klatret i toppen av trærne!

Igjen en veldig flott tur!

Til slutt må jeg vell advare neste årskull at på vei tilbake fra denne turen bygger Hornnesen alltid opp til vannkrig mens vi suser avgårde i jeepene våre! Utrolig kaldt når det er 30-40 grader ute, men utrolig artig!!:D:D







Ingen kommentarer: