Reisen gikk videre til Belem og Amazonas!

Vi sto opp grytidlig torsdags morgen for å rekke flyet vårt til Belem. Det var en nydelig soloppgang i Rio og alt var så uvanlig stille og rolig. Vi viste vi kom til å savne Rio De Janeiro med en gang vi kjørte ut av byen!


Belem er en stor by som ligger ved muningen av Amazonas. Det bor cirka 1.4 millioner mennersker der og vi merker at det er en fattigere by enn hva vi er vant til å se...


Byen er kjent som "Cidade das manguerias" på grunn av alle mangotrærne som finnes i byen. Her trenger man egentlig ikke dra på supermarkede for å skaffe seg mango, man kan bare sende Gjermund høsting! Dere skjønner han har vært i god lære hos Marcello! Det er altså veldig mye god fruk tilgjengelig i jungelen hvis man vet hva man skal se etter. 


Like etter vi ankom hotellet vårt i Belem dro en del av linja på båttur i jungelen. Der fikk vi oppleve og smake på mye rart. De som ikke var med på turen fikk en bit av den når hele gjengen kom med rød jungelmaling i ansiktet når de skulle spille kamp senere på kvelden. Det var visst en frukt som brukes i forskjellige kosmetikk osv. de hadde malt seg med. 


Vi fikk opplevde den flotte elva som strekte seg innover i jungelen og hvordan folk bor langs elva. Det var som å se på Globus 2 på tv!

Vi fikk smake på noen bær som heter Açaí som er på størrelse med små moreller. De vokser vilt i Amazonas og har blir brukt i kostholdet til de brasilianske indianere på grunn av sitt høye næringsinnhold. De smaker som bjørnebær med litt kakaotwist rett og slett!:p
I tillegg fikk vi smake på frukter og nøtter som mango, stjernefrukt og paranøtter. Kjempegod og friskt! 

Og sist men ikke mins!! Vi fikk nærkontakt med en vill tarantella! 








Ingen kommentarer: