Borte bra, men hjemme best...

Eller vi får kanskje si at: Rio bra, men Norge best i stede.

Vi har virkelig kosa oss de siste dagene siden vi forlot Copacabana med kurs for Ilha Grande. Guiden vår Raquel hadde laget gaver til alle sammen som lå i setene på bussen da vi satte oss i den tidlig tirsdag morgen. Tirsdagen gikk med til å komme seg ut til øya og inkvartere oss der. Etter 2 timer med buss gikk vi ombord i båten Corisco 4. Den tok oss med på en 4 timers båt-tur der vi badet, matet fisker, besøkte strender og spiste en nydelig kylling-lunch. Vi hadde båten for oss selv.

På Ilha Grande (den store øya) bor der ca 6000 mennesker. 3500 av de bor i den største "byen" Abraao. Øya har en liten "by" til. Resten bor rundt omkring.

Egentlig hadde vi planer om å dra til den vakre stranden Lopes Mendes på torsdag, men pga ustabilt vær dro vi onsdag i stede. Etter 30 min i båt og 20 min vandring gjennom jungelen kom vi fram. Vanskelig å sitte her å beskrive hvordan vi hadde det.. Selv ikke bildene kan formidle den lyden fra de perfekte body-surf-bølgene, eller sanden som var som potetmel!

Torsdag var vår eneste fridag. Elevene fikk gjøre akkurat som de ville. Noen ble igjen på pousadaen (hotellet) vi bodde på for å pleie solbrente kropper, mens andre gikk til stranden for å slikke de siste solstrålene og spille volleyball.

Fredag kl 09:00 startet vi på ei laaang reise hjemover. Først med ferje fra Ilha Grande til Angra dos Reis der bussen vår med guiden (som egentlig ikke skulle vært der..) sto å ventet på oss. Etter vel 2 timer i buss med en 50 min lang stopp for å spise siste brasilianske lunch i tillegg sto vi på flyplassen. Pitter var ikke med oss til Ilha Grande, men kom å møtte oss på flyplassen for å hente noe samt levere noe til Magne. Noen ble litt ekstra glade for å se han... ;-) Pitter reiser forøvrig tilbake til Norge først om ei uke.

Nesten 4 timer venting i Rio før flyet gikk til Paris. 12 timer på fly, og 7 (!!!) timer venting i Paris på CDG-flyplassen før vi lettet med kurs for Oslo. 21.20 landet vi på Gardermoen! Folk var trøtte..

På Gardermoen skiltes våre veier. Noen tok nattbuss, noen tøffet med tog inn til Oslo S, andre ble hentet og de heldigste fant seg en plass der de skulle sove før flyet gikk videre hjem søndag morgen.

Volleyballfolket har nå ferie fram til neste helg. Noen har allerede reist tilbake til skolen der resten av elevene er tilbake. (Siden vi var på tur i vinterferien har vi ferie ei uke etter de andre linjene).

Takk for turen folkens!



Bloggen vår skal fortsatt oppdateres, men kanskje ikke like ofte som den ble i Sør-Amerika. Følg med! :)

Ingen kommentarer: